Манчестър Юнайтед е готов да си върне Джони Еванс за постоянно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ветеранът впечатли в приятелска среща

Манчестър Юнайтед обмисля да предложи постоянен договор на защитника Джони Еванс. По-рано това лято, националът на Северна Ирландия напусна Лестър Сити със свободен трансфер след изпадането им от Висшата лига. През последните си две години на “Кинг Пауър Стейдиъм”, Евънс изигра само 31 мача в елита, 13 от които дойдоха по време на сезон 2022-23.

Въпреки че сега е на 35 години, има клубове, които искат да го привлекат в състава си, макар и в дивизии, различни от Висшата лига, като му  предлагат повече игрово време. Въпреки това, по-рано този месец стана ясно, че бившият му клуб – Манчестър Юнайтед е предложил на ветерана краткосрочна сделка, за да може Евънс да участва в предсезонните им приятелски срещи.

Той записа едно цяло полувреме в сряда, при победата над Олимпик Лион с 1:0. Според ESPN, е много възможно, Манчестър Юнайтед да му предложи едногодишен договор. Старши треньорът Ерик тен Хаг е останал впечатлен от начина, по който Евънс се е представил и е готов да го включи в състава си за новия сезон.

Джони Евънс не е чужд на “Олд Трафорд”, след като записа 198 мача за клуба между 2006 и 2015 година, след като тръгна от юношеските формации на клуба. Цели 11 бяха спечелени по време на предишния му престой в Ман Юнайтед, включително три пъти Висшата лига и един трофей в Шампионската лига. Евънс изигра 356 мача във Висшата лига,  като има 14 гола и 14 асистенции.