Манчестър Юнайтед е в полпозишън да привлече Тиаго Алмада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед води надпреварата за подписа на нападателя на Велес Сарсфийлд Тиаго Алмада, който иска да заиграе в Англия

Според информация на TodoFichajes, преследването на Манчестър Юнайтед за Тиаго Алмада скоро може да стигне до финала, тъй като крилото на Велес Сарсфийлд е готов за преминаване на “Олд Трафорд”. Двете страни са в напреднала фаза на преговорите и трансферът може да бъде направен през следващите седмици.

Самият Алмада желае да направи следващата стъпка в кариерата си, като напусне Велес Сарсфийлд в предстоящия трансферен прозорец през януари. По-рано младежът беше свързан с преминаване в Юнайтед през лятото, но трансферът не се осъществи. Силният европейски интерес към Алмада едва ли е изненадващ, като се има предвид солидният му опит в Аржентина, тъй като играчът е участвал в 16 гола в 51 състезателни мача за Велес Сарсфийлд.

Алмада обаче не е единственото крило, свързано с преминаване в Манчестър Юнайтед, а ще бъде добавен още един футболист през януари с пристигането на Амад Диало от Аталанта. Футболистът от Кот д’Ивоар се съгласи да се присъедини към клуба през лятото, но трансферът ще се осъществи през зимата.

Въпреки очакваното пристигане на Диало, Манчестър Юнайтед ще иска да привлече Алмада като се предполага, че “червените дяволи” отчаяно се опитват да намерят надеждна алтернатива на Джейдън Санчо. Те наскоро бяха свързани с трансфер на Харви Барнс от Лестър Сити, а през изминалото лято преследваха и Усман Дембеле от Барселона.

Търсенето на ново крило в Ман Юнайтед бе засилено и от провала на Даниел Джеймс да пробие в първия отбор, докато Хуан Мата наближава финалната фаза в кариерата си. В допълнение, Джеси Лингард играе рядко и чсто има контузии, така че Алмада може да бъде много добра опция за Юнайтед.

Въпреки че младият аржентинец е атакуващ полузащитник, той може да играе навсякъде в офанзивен план. По този начин той може да предложи на Оле Гунар Солскяер множество тактически възможности на негово разположение, заедно с Траоре. И както се оказва, тези двамата може да са по-добри варианти и за клуба, ако вземем предвид по-слабата форма на Санчо и постоянните контузии на Дембеле.