Манчестър Юнайтед може да стане най-богатият клуб в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Технологичният гигант „Apple“ с интерес към "червените дяволи"

Една от най-големите компании в света – „Apple“, има интерес т от закупуването на английския гранд Манчестър Юнайтед. Компанията е готова да даде невероятната сума от 5,8 милиарда паунда за акциите на “червените дяволи”, твърди „Daily Star“.

Във вторник бе обявена информацията, че собствениците на Ман Юнайтед са готови продадат клуба, след като се поддадоха на натиска от феновете, които искат оттеглянето им от клуба. Според информациите, американските бизнесмени искат за Юнайтед между 6 и 8 милиарда паунда, а шефовете на „Apple“ имат интерес да вземат акциите на един от най-големите отбори в света.

„Apple“ може да се похвали с годишен приход от почти 326 милиарда паунда. Базираната в Калифорния компания до момента не е държала акциите на отбор от величината на Ман Юнайтед, но главният изпълнителен директор на „Apple“ – Тим Кук, има желание да закупи “червените дяволи”. Той ще организира разговори с банките, които са наети със задачата да ръководят процеса по продажбата, сред които е и „The Raine Group“, която участваше и при смяната на собствеността на Челси през 2022 г.

Ако сделката между “Apple” и семейство Глейзърс се осъществи, Манчестър Юнайтед ще стане най-богатият клуб в света. До няколко години отборът може да се сдобие и с нов ултра модерен стадион, който да е най-добрият в цял свят.

До края на годината настоящите босове на Юнайтед – семейство Глейзър, ще преговарят със заинтересованите страни, преди да съставят списък с потенциалните купувачи, сред които най-вероятно ще бъде и милиардерът сър Джим Ратклиф.