Манчестър Юнайтед най-накрая го направи – взе Бруно Фернандеш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед се сдоби с първо ново попълнение през януарския трансферен прозорец, след като привлече халфът Бруно фернандеш от Спортинг Лисабон. Новината бе обявена на официалния сайт на Манчестър Юнайтед, както и в социалните мрежи на клуба.

Предварителните информации сочат, че португалският клуб ще получи на този етап oколо 55 млн. евро за трансфера, като сумата може да нарастне до 80 млн. с евентуалните бонуси, които ще са включени в сделката. Цели 15 млн. ще постъпят в касата на лисабонския клуб, ако играчът натрупа някои иднивидуални постижения, а 5 млн. ще бъдат добавени към сделката в случай, че Ман Юнайтед се класира в груповата фаза на Шампионска лига.

Бруно Фернандеш остава само да премине задължителните медицински прегледи, за да подпише своя договор с Ман Юнайтед.

От около година тимът на Манчестър Юнайтед се опитва да привлече халфа на Спортинг Лисабон, който бе един от най-желаните играчи в Европа в последно време. Дори наскоро се заговори, че Барселона има интерес към футболиста.

Фернандеш ще бъде шестият португалец в историята на Ман Юнайтед, след като преди това цветовете на клуба защитаваха Кристиано Роналдо, Тиаго Бебе, Нани, Жоел Перейра и Диого Далот. Последните двама все още са футболисти на “червените дяволи”, така че Фернандеш ще си партнира с двама сънародници на “Олд Трафорд”.