Манчестър Юнайтед обяви съдбата на Мейсън Грийнууд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят няма да продължи да бъде част от "червените дяволи".

Манчестър Юнайтед реши да се раздели с талантливия нападател Мейсън Грийнууд. В последните дни се спекулираше, че мениджърът Ерик тен Хаг ще даде шанс на офанзивния играч, но това изглежда, че няма да се случи.

Както е известно, Грийнууд бе обвинен в сексуално насилие над приятелката си, но това впоследствие се оказа, че не отговаря на истината.

От клуба проведоха вътрешно разследвано обаче и са взели решение, че е по-добре англичанинът да продължи кариерата си в друг тим.

Ето и позицията на “червените дяволи” относно Грийнууд:

“Манчестър Юнайтед приключи вътрешното си разследване на обвиненията срещу Мейсън Грийнууд.

Процесът започна през февруари 2023 г., след като всички обвинения срещу Мейсън бяха свалени от съда. През цялото време взехме предвид желанията, правата и гледната точка на предполагаемата жертва заедно със стандартите и ценностите на клуба, като се опитахме да сверим в най-голяма степен цялата информация и контекста. Това ни наложи да продължим разследването деликатно и внимателно, за да получим доказателства, които не са обществено достояние, включително от лица, които са пряко запознати със случая.

Въз основа на доказателствата, с които разполагаме, заключихме, че материалът, публикуван онлайн, не предоставя пълната картина и че Мейсън не е извършил престъпленията, за които първоначално бе обвинен. Въпреки това, както Мейсън публично признава днес, той е направил грешки, за които поема отговорност.

Всички замесени, включително Мейсън, признават трудностите с възобновяването на кариерата му в Манчестър Юнайтед. Следователно беше постигнато взаимно съгласие, че би било най-подходящо той да направи това далеч от “Олд Трафорд” и сега ще работим с Мейсън, за да постигнем това”.