Манчестър Юнайтед планира да се подсили с бразилски халф догодина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоао Гомеш от състава на Уулвс е трансферна цел на "червените дяволи"

Според информация на испанското издание Fichajes, 22-годишният халф Жоао Гомеш е обект на интерес от Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” полагат основите за трансферните прозорци през 2024 г. 22-годишният полузащитник на Уулвърхемптън Уондърърс се очертава като една от основните цели на английския гранд.

Жоао Гомеш прекара юношеската си кариера във Фламенго, след като се присъедини към клуба като осемгодишен през 2009 г. Впоследствие бразилският халф дебютира за първия отбор на Фламенго като 19-годишен през ноември 2020 г. След това той се наслаждаваше на добри  кампании през 2021 и 2022 г. На 30 януари2023 г. Гомеш подписа с Уулвърхемптън, който се пребори с Лион за подпис на футболиста.

Въпреки че Уулвърхемптън не се представя много силно, Гомеш остава високо оценен на пазара. И прогресът на младия халф на “Молиню” не остава незабелязан, привличайки вниманието на няколко водещи клуба на Острова, включително Манчестър Юнайтед.

Ман Юнайтед имаше натоварен летен трансферен прозорец през 2023 г., като направи няколко важни трансфера. Укрепването на халфовата линия беше един от приоритетите на Ерик тен Хаг през изминалото лято. И Манчестър Юнайтед се справи с проблема, като подписа със Софян Амрабат в последния ден от прозореца. Тен Хаг обаче иска нови лица и мисли за селекцията догодина, като е харесал Жоао Гомеш от Уулвърхемптън и предстои да видим дали полузащитникът ще даде съгласието си за трансфер на “Олд Трафорд”.