Манчестър Юнайтед планира трансфер на Кристиан Ериксен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" връщат датския плеймейкър във Висшата лига?

Кристиан Ериксен е много близо до напускане на Интер след труден период на “Сан Сиро” при Антонио Конте, пише The Sun. Изглежда, че Манчестър Юнайтед са готови да му предложат път обратно към Висшата лига като част от плана на Оле Гунар Солскяер за укрепване на своето нападение.

Според информциите отборът на Интер Милано иска 27 милиона британски лири за услугите на Ериксен, който също е ухажван от Арсенал и Пари Сен Жермен, въпреки че тимът от Серия А отхвърля предполагаемите им предложения за сделки с размяна на играчи, давайки на Манчестър Юнайтед отлична възможност да привлече датския плеймейкър. Самият играч ще иска да напусне “Сан Сиро” възможно най-скоро след лошото му отношение с Антонио Конте. Италианският треньор често не го е включвал в стартовия състав, дори когато ключови играчи от първия отбор са били контузени.

Всъщност бившата звезда на Аякс е изиграл само 220 минути футбол до момента през ссезона. Неговите проблеми обаче могат да бъдат потенциална печалба за Юнайтед. Смята се, че Солскяер желае да подпише с нов плеймейкър в предстоящия трансферен прозорец през януари поради несигурността около бъдещето на Пол Погба. Французинът не само се бори с формата и липсата на игрово време, но е свързан и с отдалечаване от Олд Трафорд.

Следователно трансфер на Кристиан Ериксен едва ли ще е изненадващ, тъй като плеймейкърът на Интер имаше страхотни моменти в английския футбол. Той игра в над 300 двубоя за Тотнъм, 226 от които бяха мачове от Висшата лига. Рекордът му от 51 гола и 66 асистенции също не е лош. Потенциалното му преминаване в Манчестър Юнайтед през януари обаче отново може да повдигне въпроса за отношението на клуба към лятното попълнение Дони ван де Бек. Всъщност бившият треньор на Юнайтед Луис ван Гаал наскоро постави под съмнение решението на нидерландеца да се присъедини към клуба, след като получава малко шансове за изява като титуляр.