Манчестър Юнайтед преподписа с Мактоминей
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Младият полузащитник на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей получи нов дългосрочен договор и ще остане поне още 5 сезона на „Олд Трафорд“.

Новият контракт на играча е до лятото на 2025, но има специална клауза, чрез която може да бъде удължен с още една година. Шотландецът, който е продукт на академията на клуба, направи дебют за първия отбор през 2017, под ръководството на Жозе Моуриньо. 23-годишния халф вече натрупа 75 мача и 6 гола с екипа на „червените дяволи. През настоящата кампания Мактоминей се утвърди като титуляр и участва във цели 28 от мачовете на Юнайтед през сезона.

„Знам, че в момента всички имаме толко много други неща, върху който да се концентрираме, но съм изключително щастлив от възможността да подпиша този договор и да съм част от бъдещето на Манчестър Юнайтед. Този отбор ме научи на всичко, което знам за футбола и се надявам страстта ми към него да личи всеки път, когато съм на терена. Ще продължа да се раздавам на максимум за „червената“ фланелка. Искам да благодаря и на мениджъра за доверието, което ми гласува“ – бяха първите думи на Мактоминей.

Наставникът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер също похвали шотландеца: „Скот се справя много добре, откакто аз поех отбора, и е важна част от нашата полузащита. Той внася решителност и упоритост във нашата игра. Знаем, че неговите умения ще са от голяма полза за нас.“