Манчестър Юнайтед продължава да преследва Джак Грийлиш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще направят нов опит да се подсилят с капитана на Астън Вила Джак Грийлиш

Манчестър Юнайтед запазва интереса си към капитана на Астън Вила Джак Грийлиш. Английският национал от доста време е трансферна цел “червените дяволи” и те ще направят нова оферта за него най-късно през през летния трансферен прозорец.

Грийлиш е едно от най-горещите имена в Англия от доста време насам що се отнася до спекулациите за трансфери. Английският национал винаги е бил обявяван за един от най-добрите халфове във Висшата лига и той оправдава всички обещания, които потенциалът му помогна на Астън Вила да се завърне в елита миналата година. Сега капитанът на клуба ще се опита да изведе своя тим към финиширане в топ 10. Досега този сезон 25-годишният играч има фантастична статистика, като е вкарал 6 гола и има също толкова асистенции в само 10 мача във всички състезания. Прогресът му не е останал незабелязан, като няколко топ клуба, включително Манчестър Юнайтед, имат интерес към него.

Всъщност, Манчестър Юнайтед искаше да осигури услугите на Грийлиш това лято, но трансфер не се осъществи. На мястото на Джак в крайна сметка “червените дяволи” се подсилиха с Дони ван де Беек, за да запълнят празнината в халфовата линия Изглежда обаче, че Манчестър Юнайтед може да възобнови преследването на капитана на Астън Вила и не е трудно да разберем защо. Макар че Маркъс Рашфорд е категоричната опция за първи избор на лявото крило и няма как да играе в ролята на Бруно Фернандеш, изглежда сякаш Оле Гунар Солскяер настоява за допълнителна опция в атака.

Тъй като Антъни Марсиал прави колеблив сезон, а Рашфорд често е разположен като нападател, това оставя място на лявото крило отворено. Тук може да играе роля Грийлиш, като с голмайсторските си умения и креативността си, той може да бъде много ценен за Манчестър Юнайтед.

Препъни камъкът обаче е цената му от 100 милиона британски лири – сума, която Манчестър Юнайтед бе приканван да плати, за да го вземе в състава си. Предстои да видим дали “червените дяволи” ще направят нова оферта за Грийлиш през 2021 г. или той ще продължи кариерата си другаде, но пък защо и да не остане в Бирмингам.