google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед разгроми белгийския Брюж с 5:0 на “Олд Трафорд” в мач реванш от 1/16-финалите в Лига Европа. “Червените дяволи” се класираха на 1/8-финалите в турнира с общ резултат 6:1. 

Ман Юнайтед реши всичко в срещата с три попадения още през първото полувреме. Тимът на Оле Гунар Солскяер се представи много силно, а и бе подпомогнат от червения картон на Дели в 23-ата минута.

Солскяер заложи на Серхио Ромеро на вратата, а в защита действаха Уан Бисака, Хари Магуайър, Ерик Баи и Люк Шоу. В средата на терена си партнираха Скот Мактоминей и Фред, а пред тях действаха Джеймс, Фернандеш и Мата, като на върха на атаката за първи път като титуляр започна Одион Игало.

Срещата започна във високо темпо като в 4-ата минута Бруно Фернандеш нацели страничната греда. В 18-ата минута домакините имаха нов шанс за гол, но не успяха да накажат грешка в защитата на съперника. Четири минути след това Деле от състава на гостите бе изгонен с директен червен картон, след като спря топката с ръка по пътя й към вратата след удар на Джеймс. Юнайтед получи и дузпа, а Бруно Фернандеш не сбърка от бялата точка за 1:0, отбелязвайки във втори пореден мач за “червените дяволи”.

От тук нататък двубоят стана много лесен за домакините. В 34-ата минута Одион Игало удвои аванса на “червените дяволи” с първия си гол за тима. Нигериецът получи чудесен пас от Хуан Мата, като от близка дистанция Игало не сгреши за 2:0. Четири минути преди края на първото полувреме Фред комбинира с Мактоминей, който прати топката в мрежата с техничен удар за 3:0.

През второто полувреме Ман Юнайтед контролираше играта и разиграваше повече топката. Четвъртият гол падна чак в 82-рата минута, когато Фред се разписа след асистенция на Джеси Лингард.

В 93-ата минута Фред оформи крайния резултат 5:0 с второто си попадение в срещата. Тахит Чонг намери бразилеца на границата на наказателото поле и той с прецизен удар не остави шансове на Симон Миньоле.