Манчестър Юнайтед с интерес към бивш играч на Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед има нова цел на трансферния пазар и това е юношата на Тотнъм – Маркъс Едуардс. 21-годишният футболист напусна “шпорите” през миналия сезон, за да премине в португалския Витория Гимараеш, където направи силна кампания и сега е свързван със завръщане във Висшата лига.

Наставникът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяер иска на всяка цена да привлече крило през това лято. Джейдън Санчо и Кингсли Коман бяха свързани с трансфер в Юнайтд през последните седмици, като Санчо се смяташе за предпочитан вариант от дуото от Бундеслигата.

Според информации от Португалия обаче тимът от “Олд Трафорд” има сериозен интерес и към Маркъс Едуардс. Местното издание O Jogo съобщава, че звездата на Витория Гимараеш е привлекла интереса на Ман Юнайтед и Спортинг Лисабон. Според медията, “червените дяволи” са “готови да направят оферта” за младежкия национал на Англия.

Едуардс се присъедини само към Витория Гимараеш миналото лято със свободен трансфер от Тотнъм, след като не успя да пробие в първия отбор на “шпорите”. Смята се, че офанзивният футболист ще струва някъде между 13 милиона лири – 18 милиона лири, което би било изгодна сделка за Ман Юнайтед.

Преди време бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино сравни Едуардс с легендата на Барселона Лионел Меси, настоявайки, че те споделят няколко ключови качества. Аржентинецът заяви пред Sky Sports след приятелски двубой преди сезона: “Качествата – тялото и начина, по който играе – напомня ми на началните изяви на Меси.”