google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед записа класически успех с 3:0 в домакинството си на Шефилд Юнайтед в мач от 31-вия кръг на “Премиър Лийг”. Всичките три гола за домакините бяха отбелязани от Антони Марсиал, който се превърна в първият играч за “червените дяволи” с хеттрик във Висшата лига през този сезон.

Наставникът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяер даде титулярно място на Пол Погба за първи път от 30 септември насам, след като халфът доста време бе контузен и не бе готов за игра до рестартирането на Висшата лига. Френският национал замени Скот Мактоминей в средата на терена. Погба си партнираше в центъра с Неманя Матич, а пред тях започнаха Бруно Фернандеш, Мейсън Гринууд и Маркъс Рашфорд. На върха на атаката бе Антони Марсиал.

Домакините започнаха силно срещата и откриха резултата в 7-ата минута. Антонио Марсиал засече подаване на Рашфорд и прати топката в мрежата на Саймън Мур, който пазеше на вратата на гостите в отсъсвието на Дийн Хендерсън. Титулярният страж на “остриетета” е собственост на Ман Юнайтед и нямаше право да вземе участие в срещата на “Олд Трафорд”.

В 18-ата минута Бруно Фернандеш шутира опасно от фаул, но Мур успя да избие в корнер. Малко след това Рашфорд отправи силен изстрел, но вратаря на гостите спаси. Шефилд Юнайтед създаде първата си възможност за гол в 30-ата минута, когато ударът на Джон Лундстрам мина над вратата.

Минута преди края на първото полувреме Ман Юнайтед вкара втори гол. В прегръдките на своите съотборници отново се озова Антони Марсиал. Крайният защитник Уан Бисака направи много добро центриране в наказателното поле и френският национал прати топката в мрежата за 2:0.

Шефилд можеше да върне едно попадение в началото на втората част, но Уан Бисака се намеси отлично при удар на Оливър Макбърни. Домакините взеха отново превес и нападенията им следваха едно след друго. В 57-ата минута младият талант на “червените дяволи” Грийнууд отправи опасен удар, като топката мина на сантиметри от вратата на “остриетата”.

В 75-ата минута Антонио Марсиал оформи своя хеттрик. Нападателят вкара с елелегантен удар, а с втора асистенция се отличи Маркъс Рашфорд – 3:0.

Пет минути след това домакините извършиха цели пет смени наведнъж, като в игра се появиха Игало, Мактоминей, Перейра, Джеймс и Мата.

До края на срещата нов гол не падна и Ман Юнайтед записа класическа победа над Шефилд. “Червените дяволи” се доближиха на две точки до четвъртия в класирането Челси и продължават битката за зона Шампионска лига, а гостите останаха на 8-ата позиция с 44 пункта.