Манчестър Юнайтед с оферта от 100 млн. евро за големия талант на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед е направил оферта на стойност 100 милиона евро (89 милиона британски лири), за да подпише с крилото на Барселона Ансу Фати, според медиите в Испания. 17-годишният футболист е кадър на Ла Масия и се превърна във вторият най-млад играч в историята, който направи своя дебют за испанския клуб по-рано този сезон.

Ансу Фати има 24 мача за Барселона този сезон, след като миналото лято беше внедрен в първия отбор от Ернесто Валверде. Според изданието “Sport”, Жорже Мендеш се свързал с Барселона миналия месец, за да пита за цената на Фати, но испанският клуб настоял, че крилото не се продава и ще напусне само ако бъде изпълнена клаузата му от 170 милиона евро (151,5 милиона паунда).

Медията твърди, че Мендеш е направил оферта от 100 млн. евро, а Ман Юнайтед разглеждат Фати като алтернатива на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, който е една от приоритетните им цели за лятото.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обаче е категоричен, че Фати няма да бъде продаден, тъй като той вижда 17-годишния младеж като ключова част от бъдещето на клуба.

Звездата на тима Лионел Меси каза по адрес на Фати: „Наистина го харесвам и се опитвам да му помогна и го подкрепям.

„Той е невероятен играч и има всичко необходимо, за да успее. Бих искал той да навлиза в отбора постепенно, както направиха с мен, когато започнах, без да се оказва натиск върху него”, добавя Меси.