Манчестър Юнайтед се прицели в най-големия талант на Исландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед ще бъде изправен пред сериозна конкуренция в преследването на Исак Бергман Йоханесон, който е ухажван от Ювентус и много други топ клубове

Полузащитникът на Ньоркопинг Исак Бергман Йоханесон е един от най-следните млади играчи в Европа след пробива си в професионалния футбол, като Манчестър Юнайтед ще се стреми да го привлече, но Ювентус също е сред многото от топ европейските клубове, които също се интересуват от услугите му.

Всъщност италианските гиганти засилиха интереса си към Йоханесон през последните седмици и се смята, че са изпреварили Манчестър Юнайтед в преследването на 17-годишния талант на Исландия, който е ухажван и от шампиона на Висшата лига Ливърпул. Манчестър Юнайтед все пак може да има надмощие, тъй като младежът е обявил, че мечтата му е да играе на “Олд Трафорд”.

Това изобщо не е изненадващо предвид факта, че той е прекарал детството си в Манчестър. Той е син на бившия полузащитник на Лестър Сити Джоуи Гуджонсон и внук на Гуджон Тордарсън, който беше бивш национал на Исландия. Самият Йоханесон направи своя дебют за Исландия по-рано този месец, появявайки се като резерва срещу Англия при поражението с 0:4. Това беше истински подвиг за полузащитника, като се има предвид възрастта му, макар и нищо изненадващо предвид неговите изяви в шведската лига.

Йоханесон се радва на страхотна кампания в Алсвенскан тази година, като е вкарал  12 гола в 25 мача. Също така той има девет асистенции и само от трима играчи са се справили по-добре от него, включително шведския национал Йохан Ларсен. В резултат на това 17-годишният младеж беше обект на някои големи спекулации относно евентуално отдалечаване от Ньоркопинг. Съобщава се, че шведският тим ще иска 5 милиона паунда за играча плюс бонис, като може да стигне до 10 милиона британски лири, а тази сума надали е проблем за отбор Манчестър Юнайтед.

“Червените дяволи” вече са готови за промени в предстоящия трансферен прозорец през януари, като множество играчи са свързани с отдалечаване от “Олд Трафорд”. Даниел Джеймс е ухажван от Евертън и евентуалното му напускане може да даде шанс на клуба да привлече Йоханесон. Ед Уудуърд и неговият екип обаче ще трябва да бъдат бързи в привличането на халфа на Ньоркопинг, тъй като клубове като Ювентус и Ливърпул също няма да имат затруднения да платят 5 милиона британски лири за футболист, който се очаква да бъде звезда за страната си в следващите години.