Манчестър Юнайтед се прицели в защитник на РБ Лайпциг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед се е присъединил към надпреварата за подписa на защитника на РБ Лайпциг Ибрахима Конате, който е следен също от Челси и Ливърпул

Според информация на The Independent, Манчестър Юнайтед е насочил вниманието си към Ибрахима Конате за трансфер през летния трансферен прозорец. Защитникът на РБ Лайпциг също е обект на интерес от други два гранда от Висшата лига – Челси и Ливърпул, така че битката за него се очертава да бъде много оспорвана.

Конате се присъедини към РБ Лайпциг от френския Сошо през лятото на 2017 г. на фона на много информации около него и таланта му. През последните около четири години обаче напредъкът на 21-годишния младеж е доста бавен, поради няколко дълготрайни наранявания, като през този сезон формата му се влоши до известна степен. Конате успя да започне само 9 от 29-те мача, които Лайпциг е играл до този момент до този момент. Въпреки неговите трудности, французинът продължава да бъде оценяван доста високо от някои от най-големите клубове в света, като в момента той е следен от отбори като Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Челси.

Ливърпул проявява дългогодишен интерес към Конате, чийто съотборник в Лайпциг – Дайо Упамекано, също се появява на радара им. “Червените” подсилиха защитата си през януарския трансферен прозорец, като подписаха с Озан Кабак под наем и Бен Дейвис за постоянно. Въпреки това, тъй като няма гаранции, че Кабак ще бъде взет с постоянна сделка през лятото, Ливърпул гледа за други опции предвид последните проблеми с отбрана и честите травми на Жоел Матип. Що се отнася до Манчестър Юнайтед, имаше информации, че Оле Гунар Солскяер иска да подпише с ляв централен защитник, който да партнира с капитана Хари Магуайър.

Тъй като Виктор Линдельф е обезпокоен от хроничен проблем с гърба, а Ерик Байи често се контузва, Манчестър Юнайтед все пак трябва да подпише с централен защитник, въпреки че ще бъде интересно да се види дали ще са предпазливи по отношение на здравословните проблеми на Конате. Като се има предвид това, медиите на Острова предполагат, че Конате се разглежда като привлекателна опция за “червените дяволи”, въпреки че те биха предпочели да подпишат с Упамекано, но той ще бъде доста по-скъп.