Манчестър Юнайтед се включва в надпреварата за Ферлан Менди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси също проявява интерес към френския защитник на Реал Мадрид

Според медията Fichajes, тимът на Реал Мадрид може да продаде Ферланд Менди през лятото, като множество топ клубове имат интерес към 28-годишния защитник. Манчестър Юнайтед е последният, който се присъедини в битката за френския ляв бек, като Челси също е в борбата за подписа му.

Манчестър Юнайтед и Челси имаха проблеми с позициите на краен защитник, тъй като гигантите от Висшата лига можеха да намерят жизнеспособна цел за укрепване на отбора си. “Сините” имаха особени проблеми и с двамата си титулярни крайни защитници – Бен Чилуел и Марк Кукурея.

Последният може да се завърне в Испания, тъй като Челси е готов да го продаде. Що се отнася до Чилуел, той остава един от водещите им играчи, но проблемите с контузии продължават да го държат извън игра за продължителни периоди. Затова те гледат към Ферланд Менди, наред с други опции, но 28-годишният защитник донякъде не отговаря на тяхната трансферна политика, тъй като клубът привлича по-млади футболисти.

Манчестър Юнайтед обаче може да разгледа идеята да подпише с 28-годишния защитник като конкурент на Люк Шоу. “Червените дяволи” също бяха без Шоу и Тирел Маласия през по-голямата част от сезона досега. Те имат нужда от стабилен футболит на тази позиция и Менди може да реши проблемите им за следващия сезон.