Манчестър Юнайтед следи защитник на Севиля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Маркос Акуня може да премине на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед са се насочили към защитника на Севиля Маркос Акуня. Гигантите от Висшата лига ще търсят нов ляв бек това лято на фона на незадоволителната форма на Люк Шоу и Алекс Телеш.

Акуня се очертава като идеалната опция за “червените дяволи” след впечатляващите си изяви в Ла Лига през последните няколко години. Бранителят на Севиля вече се смята за един от най-добрите играчи в испанската лига, след като се радва на огромен успех под ръководството на Юлен Лопетеги. Въпреки че 30-годишният аржентински национал първоначално бе започнал кариерата си като крило, той се превърна в ляв бек под ръководството на Лопетеги. Откакто се присъедини към Севиля през 2020 г., той има 74 участия за клуба.

Интересът на Манчестър Юнайтед към Акуна, както бе споменато по-горе, произтича от несигурността около бъдещето на Шоу и Телеш. Нито един от тези двама крайни защитници не успя да се утвърди с добри изяви и не се знае дали ще бъдат използвани от новия треньор Ерик тен Хааг.

Независимо от бъдещето на Шоу и Телеш в клуба, Маркос Акуня може да се окаже чудесно попълнение за Манчестър Юнайтед. 30-годишният аржентински национал има богат опит на най-високо ниво във футбола и може да играе по целия фланг.