Манчестър Юнайтед ще се стреми да се подсили с Джорджо Скалвини
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" искат да вземат 20-годишния бранител на Аталанта

Според информация на испанското издание Fichajes, Джорджо Скалвини е на радара на английския гранд Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” засилват усилията си да подпишат със защитника на Аталанта, чиято цена е 50 милиона евро. Междувременно италианският национал също е в полезрението на Реал Мадрид.

Джорджо Скалвини се представя много добре за Аталанта, като дебютира за клуба на 17-годишна възраст през октомври 2021 г. Младият бранител има 75 мача досега за тима от Бергамо, отличавайки се с четири гола и три асистенции, както и най-вече със стабилна игра в защита. Прогресът на младежа не остана незабелязан, като привлече вниманието на много клубове от висок ранг, включително Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Интересът на Реал Мадрид към Скалвини произтича от напредването на възрастта на Антонио Рюдигер, Начо и Давид Алаба, като и тримата защитници са от грешната страна на 30. Редно е “белият балет” да инвестира в млад централен защитник, като Джорджо Скалвини се очертава като трансферна цел.

Ман Юнайтед също иска бранителят на Аталанта и ще засили усилията си за подписа му. Рафаел Варан и Хари Магуайър са изправени пред несигурно бъдеще на “Олд Трафорд”, като първият е по-близо до изхода. Следователно Скалвини е опция, която си струва да се обмисли за Манчестър Юнайтед, където той може да бъде дългосрочен заместник на френския бранител.