google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед ще се подготви за рестартирането на Премиер лийг с контролна среща срещу втородивизионни Уест Бромич Албиън. Целта на проверката е подобряване на физическата форма на футболистите на „червените дяволи“.

През изминалия уикенд Юнайтед изиграха тренировъчен мач на собствения си стадион, като Оле Гунар Солскяер раздели отбора си на две групи.

Норвежецът има на разположение пълния си състав, след като Пол Погба и Маркъс Рашфорд се възстановиха от дълготрайните си контузии.

„Червените“ ще подновят сезона на 19-ти юни, когато гостуват в Лондон на Тотнъм. Това ще е първия им официален мач от 12-ти март насам, когато разгромиха с 5-0 ЛАСК в мач от Лига Европа.

Солскяер коментира рестартирането на сезона пред клубната телевизия: „Отдавна очакваме тези мачове. Чувстваме, че вече наближават. Всички знаем, че трябва да сме в най-добрата си форма и да бъдем максимално фокусирани срещу Тотнъм. Знаем, че мачът е от огромно значение.“

„Имахме мач срещу Челси, на старта на сезона, така че съм уверен в това, че моите играчи ще влязат в двубоя с Тотнъм с психологическата нагласа да направят един много силен двубой.“

„Сега правилата се премениха, можем да използваме 5 смени и ще разполагаме с 9 човека на пейката. Мисля, че това ще бъде доста полезно, защото на футболистите няма да им бъде лесно да се завърнат в състезателните мачове след толкова дълга пауза. Трябва да сме много внимателни и да следим непрестанно състоянието им, за да ги предпазим от евентуални контузии.“

„Няма как просто да извикам някой играч и да му кажа: Ще играеш всяка минута от всички мачове!. Със сигурност ще има периоди, в който ще рутираме състава.“ – завърши интервюто за “MUTV“ Оле.