google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият треньор на Барселона Роналд Куман възнамерявал да задържи бразилския халф Филипе Коутиньо, твърди Marca.

Още преди седмица шефовете на каталунците стопирали разговорите, свързани с опциите за отдаване на играча под наем именно заради желанието на нидерландския специалист да разчита на бившия полузащитник на Ливърпул.

Куман вече даде да се разбере, че не е сред най-големите почитатели на Луис Суарес и Иван Ракитич, но имал съвсем друго виждане за Коутиньо и смятал, че той може да се превърне във важна фигура в халфовата линия редом до Лео Меси.

Оставането на Коутиньо означава, че той ще се събере отново с бившия си съотборник в Ливърпул – Джини Вайналдум, който е пред подпис с Барселона. Снощи дори Христо Стоичков го обяви за новата “осмица” на отбора.

Бразилецът също е ентусиазиран да покаже на какво е способен и дори прекрати ваканцията си четири дни предсрочно, за да може да се включи към тренировъчния процес.

28-годишният Коутиньо, разбира се, би могъл да напусне каталунците, но само ако за него бъде платена солидна сума. През януари 2018 година техничният халф акостира на “Камп Ноу”, като Барса плати за услугите му 105 милиона паунда, които са напът да набъбнат до 142 милиона след изпълнението на определени условия в договора.

Миналия сезон бразилецът игра за европейския клубен първенец Байерн, който плати 8,5 милиона евро за наема му. Баварците имаха възможност да откупят Коутиньо срещу 120 милиона евро, но се отказаха.

В същото време La Vanguardia съобщава, че Барселона е много близо до привличането на нападателя на Олимпик Лион Мемфис Депай. Според изданието нидерландецът трябва да пристигне на стадион “Камп Ноу” след ангажиментите си с националния отбор, като лично Куман настоява да го има в състава си.

Каталунците са се съгласили да платят 25 милиона евро за Депай, който остави отлични впечатления с играта си през изминалия сезон.