Marca: Винисиус Жуниор взима Златната топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанското издание твърди, че бразилецът вече е информиран за наградата

 

Бразилският футболист на Реал Мадрид, Винисиус Жуниор, ще бъде удостоен със „Златната топка“ за най-добър играч в света, съобщава испанският вестник Marca. Според информацията, церемонията ще се проведе на 28 октомври в Париж, а Винисиус вече е бил информиран за престижното признание. Nike са подготвили специални златни обувки за нападателя в чест на неговия успех.

„Бразилската звезда напълно си заслужи да бъде звездата на гала вечерта… да се чувстваш като център на футболната вселена, заобиколен от звезди, е нещо запазено за най-великите“, пише Marca.

24-годишният Винисиус Жуниор играе за Реал Мадрид от 2018 г., когато преминава от бразилския Фламенго. Оттогава той е ключова фигура в успехите на мадридския клуб, като за пет години е спечелил редица трофеи, включително три титли в Ла Лига, две Шампионски лиги, две Световни клубни първенства и Суперкупа на УЕФА.

Златната топка, една от най-престижните индивидуални награди във футбола, се връчва от 1956 г. насам. Най-много отличия до момента има аржентинската суперзвезда Лионел Меси, който е печелил наградата осем пъти. Португалецът Кристиано Роналдо е с пет Златни топки, а сега към елита на световния футбол се присъединява и Винисиус Жуниор.