Мъри: Рано е да говорим за европоход, важно е постоянството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Показахме, че можем да играем в мачовете ПАОК. За нашия отбор е важно да има постоянство", заявиМъри Стоилов.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов пише нова синя приказка начело на клуба от “Георги Аспарухов”. Специалистът даде интервю за предаването “Арена спорт”, в което коментира доста теми, свързани с отбора на Левски. Според него е рано да се говори за европоход, тъй като след Хамрун има още един съперник по пътя към групите. Мъри говори и за битката в родното първенство, като според него Лудогорец има достатъчно класа и е трудно да се прекъсне хегемонията им.

„За европоход е рано да говорим. По-скоро трябва да мислим за следващия опонент. Там е заложено началото на похода, да елиминираме малтийския Хамрун и има директен сблъсък за групите. Показахме, че можем да играем в мачовете ПАОК. За нашия отбор е важно да има постоянство”, заявиМъри Стоилов.

“На този етап не мога да бъда категоричен дали може да прекъснем хегемонията на Лудогорец. Левски ще играе за победа във всеки двубой. Всичко ще зависи от представянето ни. Лудогорец има достатъчно класа, опит, авторитет. Дълги години са хегемон. Питат Лудогорец защо нямат български млади играчи. Как да имат млади, като нивото им е прекалено високо. Нашите млади български играчи още не са свикнали да скачат там. Много стратегически те купиха 2-3 млади български играчи за сериозни суми“, сподели Стоилов.

“Никой не може да се пребори за мястото си на книга. Ивелин Попов е показал своите качества. За него най-важно е да го предпазим от нови контузии и да го възстановим. В отбора ни има конкуренция и можем да си позволим ротации. Силата на офанзивните ни играчи (Бари, Уелтън и Роналдо) е играта в защита. В нападение трябва да се подобряват доста”, каза Мъри.

“Отборът от първата синя приказка беше смазана машина за футбол. Онзи отбор и на сън мога да го кажа. Тогава бях по-строг, по-сляпо вярвах в идеята Левски. Бях малко по-спокоен откъм стабилност в плащания”, добави треньорът на Левски.