Мъри Стоилов: Трябва да сме по-точни в завършващата фаза
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако елиминираме Хамрун, това ще бъде много важна крачка за нас", коментира той.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе доволен след минималния успех с 1:0 над Пирин Благоевград в двубой от 5-ия кръг на Първа лига.

Опитният наставник обаче на няколко пъти обърна внимание, че “сините” трябва да подобрят представянето си в завършващата фаза от играта.

„Мисля, че победата беше заслужена. Трябваше още в първите минути да реализираме положенията си, за да тръгне мачът по-спокойно. Нашите слабости отново бяха в завършващото подаване и завършващия удар“, заяви Стоилов.

“Ще трябва да работим в предни позиции, за по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие. Не можем да търсим проблема там, където го няма. Проблемът е, че се пропускат прекалено чисти положения. Имаше добра динамика, добра бързина, само трябваше да сме по-точни в завършващата фаза”, обясни Мъри.

„С оглед, че в първите две домакинства отборите нямаха голова ситуация, мисля, че Левски вече има сериозно преимущество на собствен терен. Въпреки това, трябва да превключваме по-бързо от фаза атака във фаза защита и обратното. Преди допускахме повече голове. Сега израснахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак Варна обаче не трябва да са фактор за подобряването ни“.

„Първо ние трябва да подобрим играта си в защита. Пресата, завършващите подавания, те са много важни. Видяхме нивото на Хамрун. Доста опасен отбор. Взехме преимущество, надявам се сега да се представим на добро ниво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава“, добави Станимир Стоилов.

„Мисля изцяло за мача в четвъртък. Дори отборите да си отложат мачове, това не е страшно, защото сезонът свършва много рано. Когато ние говорихме за това отлагане на мачове, никой не ни обърна внимание. Евротурнирите са важни за отборите и те трябва да получат преференции. Няма значение, този мач така или иначе ще се играе. Ако елиминираме Хамрун, това ще бъде много важна крачка за нас”, категоричен бе наставникът на “сините”.

„Тези мачове пак ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца. Искам да сме концентрирани в представянето си в Европа, защото представянето на българските отбори в Европа носи пари на всички“, каза още Станимир Стоилов.

Снимка: start-photo.bg