Мария Шарапова прекрати състезателната си кариера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от големите шампионки в тениса – Мария Шавапора, днес сложи край на състезателнта си кариера!

Рускинята обяви новината пред Vogue and Vanity Fair. Основната причина за отказването на Мария е серията от контузии през последните години, като тя по-често бе извън корта, отколкото да се състезава на топ ниво.

Носителката на пет титли от Големия шлем е една от най-известните тенисистки на 21 век. Тя е сред най-търсените личности в гугъл.

„Тенисът ми показа света и ми показа от какво аз самата съм направена. По този начин се тествах и измервах колко се развивам. Каквото и да избера за следваща глава от историята ми, моята следваща планина, ще продължа да се боря. Няма да спра да се изкачвам нагоре и да се развивам. Тенис, казвам ти довиждане“, написа в Instagram Шарапова.

Едва на 17 години Мария Шарапова спечели първата си титла от Големия шлем – през 2004 година. Тя победи Серина Уилямс на финала на Уимбълдън. Руската тенисистка е триумфирала на всички четири турнира от Шлема, което е невроятно постижение.

През 2016 Мария Шарапова бе наказана със спиране на правата за 15 месеца, тъй като бе хваната да използва забраненото вещество мелдоний.

Все пак Шарапова се завърна на корта, но контузиите й нямаха край. Бившата номер 1 в света има сериозна травма в рамото, което в крайна сметка я принуди да прекрати кариерата си.