Марк Алън триумфира на родна земя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пистолета надделя над Джон Хигинс в изключително оспорван финал на Откритото първенство на Северна Ирландия

Местният любимец Марк Алън спечели Откритото първенство на Северна Ирландия по снукър, след като в драматичен финален сблъсък надигра четирикратния световен шампион Джон Хигинс с 9:8 фрейма.

Триумфът в препълнената с емоционални фенове зала “Уотърфронт Хол” в Белфаст осигури на Пистолета премия от 70 000 паунда. Той спечели и бонуса от 5000 паунда за най-голям брейк, постигайки феноменалните 147 точки в началото на седмицата.

“Да вдигна този трофей е сбъдната мечта,” заяви 35-годишният Алън, който в момента заема 11-а позиция в световната ранглиста. Това бе неговото първо участие в заключителния сблъсък на надпреварата.

Следобедният сеанс приключи наравно – 4:4, след като опитният Хингис, класирал се за финала след убедителен успех с 6:2 над шампиона от “Мастърс” през тази година – Ян Бингтао, в полуфинала, спечели последните два фрейма.

След размяна на фреймове шотландецът поведе и с 8:7 в решаващата вечерна част от дуела, но в заключителните акорди Алън се оказа по-устойчив и стигна до крайната победа, осигурила му шеста ранкинг титла в кариерата.