“Марка”: “Байерн би спечелил Ла Лига с лекота”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Гледайки полуфиналите в Шампионската лига осъзнаваш защо нито един испански тим не успя да достигне до тях през този сезон.

Германските и френските отбори в момента налагат съвсем друго темпо, а Байерн и Пари Сен Жермен демонстрираха особена мощ в атакуващ план.

Баварците биха спечелили Ла Лига с лекота!

Представянето на мюнхенския колос в офанзивен план трябва да бъде изучавано във футболни семинари. Умението им да създават опасности в преден план е изумително.

Забележително е колко дейни по цялата дължина на игрището са крайните им бранители, а непрекъснатата смяна на позициите на Роберт Левандовски и Томас Мюлер просто разколебава защитите на съперниците.

Не на последно място е удивителна широчина на състава им. Когато Байерн се нуждае от свежа кръв Ханзи Флик може да използва играчи от калибъра на Филипе Коутиньо и Кингсли Коман.

Високата преса, която налагат баварците е задушаваща и причини огромни проблеми както на Олимпик Лион, така и на Барселона в четвъртфинала.

Големият въпрос сега е дали Байерн ще има куража да играе, оставяйки такива пространства в по-задните зони и срещу Пари Сен Жермен, имайки предвид класата на атакуващите играчи на французите.

Олимпик Лион? Те направиха няколко сериозни пропуски да се разпише срещу баварците като главни “виновници” бяха Мемфис Депай и Токо Екамби

Но в Шампионската лига нямаш право на такива грешки и логично французите платиха цената за липсата на прецизност в завършващия удар.

Хаиме Ринкон “Марка”