Марко Розе ще бъде новият треньор на Борусия Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Борусия Мьонхенгладбах поема 'жълто-черните' след края на сезона

Треньорът на Борусия Мьонхенгладбах Марко Розе ще застане начело на Борусия Дортмунд през лятото, пишат медиите в Германия. Ръководството на Гладбах обяви днес, че 44-годишният специалист ще напусне отбора след края на сезона и веднага се появиха спекулации за неговото бъдеще.

Информациите в Германия гласят, че Борусия Дортмунд ще плати откупната клауза на треньора, която възлиза на 5 млн. евро и от лятото той ще поеме “жълто-черните”. В момента отборът не се справя никак добре под ръководството на Един Терзич, който наследи на поста Люсиен Фавър. Борусия се намира на шесто място в класирането на Бундеслигата с 33 точки и участието им в Шампионска лига през следващия сезон е под въпрос.

“В последните седмици проведохме доста разговори с Марко относно неговото бъдеще. За съжаление той реши да се възползва от клауза в договора си, която му позволява да напусне през лятото. До тогава ще работим здраво, за да постигнем целите си в първенството и евротурнирите”, заяви спортният директор на “жребчетата” Макс Еберл.