Марота: Интер преговаря за нов договор с Лаутаро Мартинес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че нерадзурите водят преговори с трансферната цел на Барселона Лаутаро Мартинес за подновяване на договора. Мартинес е горещо желан от “каталунците”, въпреки че италианският тим редовно настоява, че няма планове да продава аржентинецът.

Барселона отдавна е свързан с трансфер за Мартинес, в лицето на когото от клуба виждат дългосрочния заместник на Луис Суарес. На фона на пандемията от коронавирус, потенциалният трансфер е изправен пред известна несигурност, тъй като Барса заяви, че няма да направи оферта за звездата на Интер, докато сезонът им не приключи.

22-годишният нападател има освобождаваща клауза от 111 милиона евро. Той отбеляза 18 гола през този сезон, но има само два гола след рестарта на Серия А през юни. Марота бе попитан за Мартинес и играещият под наем Алексис Санчес преди нулевото равенство в сряда у дома срещу Фиорентина, което сложи край на амбициите на тима за титлата.

Лаутаро Мартинес започна на резервната скамейка, докато Алексис Санчес си партнираше с Ромелу Лукаку в нападение, като главният изпълнителен директор на Интер Марота каза пред Sky Sport Italia: „Имахме контакт с Манчестър Юнайтед, за да разберем дали можем да удължим престоя на Санчес след мача с Хетафе от Лига Европа.

„Обсъждаме подновяването на договорите с много играчи, преди всичко на по-младите футболисти, с които искаме да работим дългосрочно, и това включва Лаутаро”, сподели Марота.

В Италия има слухове, че Интер иска да привлече Федерико Киеза от Фиорентина. Той е свързван още с трансфер в Ювентус и Висшата лига. Джузепе Марота направи коментар по темата:

“Киеза е играч на Фиорентина днес. Той може дори да е играч на Фиорентина през следващия сезон, това зависи от тях”, каза изпълнителният директор на Интер.

“Нерадзурите” са на трето място в Серия А с оставащи три мача до края на сезона като са на една точка зад Аталанта и седем точки зад лидерите в лигата Ювентус, които тази вечер гостуват на Удинезе.