google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спортният директор на Интер Джузепе Марота побърза да внесе яснота след информациите, че бившият мениджър на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино може да оглави Нерадзурите след края на сезона.

Вчера британският “Телеграф” обяви, че аржентинският специалист най-вероятно ще застане на кормилото на Ювентус или ще замени Антонио Конте на треньорския пост в Милано.

Марота обаче обяви, че раздяла с бившия селекционер на Италия, който това лято навършва 51 години не се предвижда.

„Не виждам причина да говорим за треньорска рокада. Конте се справя много добре. Той е амбициозен треньор“, коментира Марота.

„Конте иска да побеждава. Не трябва да забравяме, че това е първият му сезон начело на Интер. Отборите пред нас работят с техните треньори от няколко години.

Бившият наставник на Челси и Ювентус Конте пое юздите на миланския гранд миналата година, а пет кръга преди края на Серия А Нерадзурите са втори в класирането, на шест точки зад Ювентус.

„Трябва да разгледаме всичко от началото на сезона,” добави Марота. “Постигнахме силни резултати. Целта на Конте беше да използва максимално ресурсите, с които разполага, а също и да подобри екипа.

“Ние постигнахме всички тези цели, така че може да бъдем доволни от работата на треньора и клуба. Няма постигнато съвършенство. Винаги има какво да подобряваме в живота и работата.

“Конте знае това и ние също. Той свърши отлична работа, но разбира се, все още има области, в които може да се подобрим, за да се доближим до нивото на Ювентус.”