На Острова: Почетино оглавява Юве или Интер след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Британският “Телеграф” разпространи днес информацията, че бившият мениджър на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино е фаворит за треньорския пост на основните претенденти за титлата в Серия А Ювентус и Интер.

Очаква се именно двата тима да се вкопчат в яростна битка на финала на “скудетото” като набралият скорост Интер изостава с шест точки от изглеждащия все по-изтощен Ювентус. До края на първенството остават пет кръга.

Близкият до делата на Юве “Тутоспорт” вече обяви, че наставникът на Старата госпожа Маурицио Сари е почти сигурен пътник.

Бившият бос на Наполи и Челси би запазил поста си, само в случай че спечели дубъл – титлата в Серия А и Шампионската лига, с Бианконерите в дебютния си сезон в Торино.

Юве е сред 1/8-финалистите в най-силния континентален турнир, но другия месец ще има тежък реванш с френския Олимпик Лион след загуба с 1:0 в първата среща.

Екс-наставникът на Спърс Почетино беше спряган за горещия треньорски пост на Юве още преди назначаването на Сари.

48-годишният аржентинец напусна “Уайт Харт Лейн” през ноември, слагайки край на петгодишен престой при Шпорите, по време на който отборът стигна до финал в Шампионската лига. Преди това той бе начело на испанския Еспаньол и английския Саутхямптън.

Интер обаче също все още са сериозна опция за Почетино, тъй като шефовете на клуба са бесни от поведението на треньора Антонио Конте, който вече нееднократно се оплака от трансферната политика на клуба.

Особено напрежение предизвиква отношението на Конте към халфа Кристиан Ериксен, привлечен от бившия клуб на Почетино – Тотнъм.

Датският полузащитник получи немалко критики от клубния си треньор, но след престой на резервната скамейка все пак бе титуляр при снощната убедителна победа с 4:0 при гостуването на СПАЛ.

В Италия дори вече започнаха да коментират как би се отразило на цялостното представяне на Интер евентуално повторно сътрудничество между Почетино и Ериксен, в случай че наставникът акостира на “Сан Сиро”.