Марселиньо се тросна на критиците: “Скоро ще млъкнат!”

Прочетена:1125
Марселиньо се тросна на критиците: "Скоро ще млъкнат!" 1
0 0

Българският национал Марселиньо реагира необичайно емоционално на някои критики в родната Бразилия след трансфера му в местния Витория Баиа.

Феновете на втородивизионния тим, а и някои издания в южноамериканската страна изразиха съмнения за формата на играча, имайки предвид, че той вече е на 35 години.

Марселиньо обаче е убеден, че критикуващите го нямат основателни аргументи.

“Критиците ми ще замълчат, когато ме видят на терена,” заяви халфът пред “Глобоеспорте”. “Все още не съм пристигнал в клуба и не съм носил фланелката, но видях коментари на феновете в социалните мрежи. Някои са доста остри.

“Разбирам ги, все пак искат отборът им да се състезава в елита. Затова и коментират по този начин, но това ме мотивира още повече. Футболът се играе на терена.

“Аз ще покажа, че имам голямо желание да помогна на отбора. Феновете не искат приказки, а искат да виждат действия. Техните критики и съмнения за мен ще се изпарят щом ме видят на терена. Убеден съм, че престоят ми във Витория ще бъде много успешен”.

Марселиньо отново обяви, че целта пред Витория ще бъде промоция в елита.

“Утре (б.р – днес) ще пътувам за Бразилия и ще се видя за първи път с отбора и ще направя първа тренировка,” заяви той. “Ще опитам да помогна на отбора да изпълни целта си, която е класиране в елита.

“Знам, че ще бъде трудно и ще ми трябва време за адаптация след 9 години извън Бразилия. Това обаче е тим, който се бори, за да постигне големи неща. Щастлив съм и мотивиран да помогна на Витория.”

Миналия месец Марселиньо напусна Лудогорец, след като бе основна фигура в тима в последните девет сезона, когато Орлите неизменно печелеха шампионската титла.

На тръгване от България халфът сподели, че продължава да бъде част от националния тим и дори вярва, че Трикольрите ще се класират за финалите на Евро 2020, което заради пандемията с коронавируса ще се проведе догодина.

Сподели