Марсело Биелса сподели защо е приел да поеме Уругвай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има страни, които съчетават сила и потенциал и го изразяват през фантазията. Уругвай има възможности да реализира това"

Новият селекционер на двукратните световни шампиони по футбол Уругвай – Марсело Биелса бе откровен и призна, че се е решил да поеме поста, защото това е възможност да работи с най-талантливата група от играчи, предадоха от “Ройтерс”. Аржентинският треньор, пое поста от напусналия Диего Алонсо, който не успя да класира Уругвай за елиминационната фаза за Световното първенство в Катар, подписа договор до 2026 година.

“Не трябваше да бъда убеждаван. Харесвам отбора на страната в последните години”, сподели Биелса на пресконференция в сряда.

“Има страни, които съчетават сила и потенциал и го изразяват през фантазията. Уругвай има възможности да реализира това”, добави той.

“Да водиш отбор е работа с ежедневна намеса, а в национален отбор е задача да събереш заедно бързо таланти от най-високо ниво. Едно от нещата, които ме убедиха е да поема поста е, че няма друг отбор, който да ми предложи работи с по-талантливи играчи от уругвайците”, призна Биелса.

Марсело Биелса бе мениджър на Лийдс Юнайтед до февруари 2022, като дори успя да вкара отбора във Висшата лига след 16-годишно чакане.

“Бях без работа за повече от година и повечето от това време беше използвано, за да разбера по-добре някои от новите неща, които предлага футболът”, каза 67-годишният специалист, който е водил Аржентина и Чили през на Световните първенства през 2002 и 2010.

“Отдавна водех национален отбор. Футболът, играчите и източниците са смениха, но аз винаги се опитвам да вкарвам нови неща, нови идеи”, добави той.

Биелса ще започне да работи с отбора с два приятелски двубоя срещу Никарагуа и Куба през следващите седмици и вече обмисля нов подход към мачовете.

“Ще опитам някои стратегии, искам да имам по трима или четирима играчи за пост. Това ще е група от 33 или 40 футболисти. Ще повикам тези, които познавам най-малко и ще използвам тези девет дни през юни да ги опозная”, завърши Марсело Биелса.