Мастърсът в Инидън Уелс е отложен заради коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Неприятна новина за всички тенис фенове – първият Мастърс турнир за годината в Индиън Уелс няма да се проведе. Решението е взето от организаторите на BNP Paribas Open като мярка срещу разпространението на новия коронавирус Covid-19. 

„Голямо събиране на хора от такъв мащаб е прекалено голям риск за общественото здраве в района Ривърсайд Каунти,“ сподели д-р Дейвид Ейгъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорникийския университет.

„Провеждането на турнира не е в интереса на феновете, играчите и жителите на близките райони. Трябва да бъдем задружни в борбата си да защитим обществото от коронавируса.“

В Ривърсайд Каунти бе открит първи случай на болестта и в целия окръг е обявено извънредно положение.

Турнирният директор Томи Хаас също направи кратко изявление, като заяви, че всички са много разочаровани, но здравето на хората е на първо място и не може да се рискува в такъв момент.

Хаас поясни, че е възможно турнирът все пак да се проведе, макар и на друга дата:

„Готови сме да проведем турнира на друга дата, ще се информираме за възможностите, които имаме.“

BNP Paribas Open е един от най-големите турнири в календара на ATP и WTA. През следващата седмица в Индиън Уелс трябваше да се съберат най-силните тенисисти при мъжете и жените, като разбира се в мъжкия формат участие щеше да вземе и Григор Димитров, но българинът и всички останали ще трябва да насочат вниманието си към Мастърса в Маями в края на месеца.