Маурисио Почетино дава шанс на защитник в Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинският мениджър е готов да се довери на Марк Кукурея, след като 25-годишният играч доказа класата си в труден период

Според медията Football Insider, испанският бранител Марк Кукурея вероятно ще участва в плановете на Маурисио Почетино. 25-годишният играч на Челси беше близо до напускане на клуба през лятото, но през последния месец успя да възроди кариерата си на “Стамфорд Бридж”.

Челси води голяма битка за подписа на Марк Кукурея през лятото на 2022 г. и се справи с конкуренцията на Манчестър Сити за испанеца. Те платиха сума от над 60 милиона паунда, включително бонуси, за крайния защитник на Брайтън, но той пострада заедно с останалите си съотборници в катастрофалния сезон.

Челси за последно бе в горната половина на таблицата преди повече от година и има значителни съмнения относно това дали могат да се завърнат в Европа през следващия сезон. Въпреки някои положителни резултати под ръководството на Маурисио Почетино, включително вълнуващи равенства срещу Ливърпул, Арсенал и Манчестър Сити на Стамфорд Бридж, “сините” все още са десети в класирането и не много близо до топ 6.

Този отбор на Челси се развива и собствениците на клуба досега са се доверили на Почетино. Някои играчи все още се нагаждат към изискванията на мениджъра и изграждат партньорства, но 25-годишният Кукурея доказа своята класа. След като не участва в първите шест мача от Висшата лига, Марк Кукурея започна пет от следващите шест двубоя на “сините”. Той играеше в непозната роля на десен бек, въпреки че след завръщането на Рийс Джеймс той се върна на обичайната си позиция на ляв бек.

Испанецът впечатли с изявите си и Почетино е готов да се довери на 25-годишния играч на Челси. Съобщава се, че испанският футболист е провел критични разговори с мениджъра преди повторното си интегриране в отбора и досега това е носи дивиденти.