Маями потопи Бостън и е готов за финалния дуел с ЛА Лейкърс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Впечатляващ Бам Адебайо реализира рекордните в кариерата си 32 точки, взе и 14 борби, а Тайлър Хиро добави 11 в четвъртата част за успеха на Маями Хийт със 125:113 над Бостън Селтикс в мач номер 6 от финала на Изток в НБА.

По този начин Горещите спечелиха Източната конференция за шести път, като сега триумфираха в серията с 4-2 победи. Опонент в битката за титлата ще бъде Лос Анджелис Лейкърс, справил се Денвър Нъгетс.

Джими Бътлър се отчете с 22 точки, Херо приключи с 19, а Андре Игуодала остана с 15, макар това да е най-доброто му постижение през този сезон. Принос за първия им финал от 2014 година насам имаха също Дънкан Робинсън – с 15 точки, и Горан Драгич с 13.

Хийт изоставаха с шест точки в началото на последната четвърт, но демонстрираха завидна устойчивост. Водени от Адебайо, момчетата на Ерик Сполстра направиха серия от девет безответни точки, след което стигнаха и до серия 28-8, и повече не изпуснаха инициативата.

“Невероятна серия!,” не скри възбудата си Сполстра. “Мачовете бяха много равностойни. За нас е чест, че ще имаме възможност да се изкачим на следващто ниво. Момчетата нямат търпение и ще се опитат да се насладят на всяка минута от финалите.”

Джейлън Браун вкара 26 за Селтикс, Джейсън Татъм се отличи с 24 и 11 асистенции, а Маркъс Смарт и Кемба Уокър приключиха мача с по 20.