Мбапе ще съди ПСЖ за неизплатени пари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Делото между двете страни започва на 11-ти септември

Килиан Мбапе вече не е част от Пари Сен Жермен, но предстои нова среща между двете страни, която този път ще бъде в съда.

На 11 септември представители на френския клуб и Мбапе ще се явят пред правната комисия на Френската футболна лига, за да разрешат въпроса с дълга на ПСЖ към играча, който възлиза на до 55 милиона евро, информира френското издание L’Équipe.

Според по-ранни публикации, Пари Сен Жермен не е изплатил заплатите и бонусите на Мбапе от април 2024 г., а 25-годишният нападател е отправил официален иск към ръководството на клуба за изплащане на дължимите суми. Французинът направи голям жест към ПСЖ миналото лято, когато след като обяви, че ще си тръгне като свободен агент след края на сезона, отказа да получи солиден бонус “лоялност”. Това пък му отвори вратите да бъде пълноценнна част от първия отбор през изминалата година.

Той обаче държи да получи заплатите и бонусите, които му се полагат и очевидно ще се стигне до съдебна битка за тях,  Мбапе игра за ПСЖ от 2017 г. до лятото на 2024 г., когато договорът му изтече и той премина като свободен агент в Реал Мадрид.