#Mbappe2021 набира скорост сред феновете на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Появилите се информации за „редовен контакт“ със звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе повиши ентусиазма сред привържениците на английския шампион Ливърпул, които дори започнаха да публикуват любопитни снимки на играча с “червен” нюанс под хаштаг #Mbappe2021.

Твърди се, че клубът от “Анфийлд” и Реал Мадрид са големите фаворити за подписа на бързоногия Мбапе, който вече обяви, че ще напусне френската столица след края на сезона.

Острието е на радара на мърсисайдци от няколко години, като клубът вече направи опит да го привлече от Монако както през 2016 г., така и през 2017 г., а мениджърт Юрген Клоп е имал няколко срещи с младия французин.

Първоначално той се присъедини към ПСЖ под наем през 2017 г. преди клубът да го купи за баснословните 165,7 милиона британски лири през следващата година.

Оттогава той реализира 91 гола и добави 51 асистенции в 125 мача за шампионите от Лига 1.

Популярното френското издание L’Equipe също твърди, че Ливърпул, и Реал са в „постоянен контакт“ с Mbappe.

Get French Football News е на същото мнение, обявявайки,  че 21-годишният футболист е дал ясно да се разбере, че Барселона, Ман Сити, Ювентус и Байерн Мюнхен не влизат в плановете му.

Самият Клоп не крие възхищението си от Мбапе, като вече обяви публично, че „от спортна гледна точка не вижда причини да не подпише с него“. В същото време германският специалист допълни, че не е имало „абсолютно никакъв шанс“ това да се случи това лято с оглед на утежняващата финансите на клуба ситуация.

Мбапе от своя страна пък е голям фен на Клоп, казвайки през януари, че „това, което Ливърпул прави в този момент е невероятно“, а също и че „те са като машина“.

Феновете на Ливърпул се носят върху вълните на вдъхновението след пристиганто на магьосника с топка в крака Тиаго от Байерн преди няколко дни, но пристигане на Мбапе би било изключително дори за видялия всичко във футбола “Анфийлд”…