Мексико бе близо до чудото, но напуска Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ел Три" спечелиха срещу Саудитска Арабия, но отпадат

Мексико надви Саудитска Арабия с 2:1 и записа първа победа на Световното първенство в Катар. Този резултат обаче не донесе радост на нито един от двата отбора, тъй като за тях останаха последните две позиции в група С.

Мексико завършва трети с актив от 4 точки, колкото има и вторият Полша. “Дружина полска” обаче е с по-добра голова разлика – 2:2, а мексиканците са с 2:3.

Така след седем поредни световни първенства, в които Мексико премина груповата фаза, през тази година “Ел Три” не успя да се класира на 1/8-финалите.

Мексико не успя да се възползва от многото си положения преди почивката и поведе чак в 47-ата минута чрез Анри Мартин. Футболистът на Клуб Америка се възползва от подаване на Сесар Монтес и прати топката в мрежата на “зелените соколи” за 1:0.

Шест минути след това Луис Чавес изпълни страхотен пряк свободен удар и удвои аванса на “Ел Три”.

Така Мексико се нуждаеше от само още един гол, за да измести Полша от второто място. Луис Чавес и Урбелин Пинеда пропуснаха добри възможности за мексиканците. В 87-ата минута пък попадение на Антуна бе отменено поради засада.

Възпитаниците на Тата Мартино хвърлиха всички сили в атака и в добавеното време забравиха за защитата. Салем Ал-Давсари наказа мексиканците и се разписа за 1:2, след като се озова сам срещу вратаря Гийермо Очоа.

По този начин всичко в група С бе ясно и Мексико, заедно със Саудитска Арабия, отпадат от Световното първенство 2022.