Меси измъкна Барселона срещу Гранада в дебюта на Кике Сетиен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звезата на Барселона Лионел Меси донесе успеха на “каталунците” срещу Гранада в дебюта на Кике Сетиен начело на тима. Барса спечели с 1:0 на “Камп Ноу” в последния мач от кръг като единственото попадение падна в 76-ата минута и бе дело на Меси.

Кике Сетиен гласува доверие на талантливия Ансу Фати в стартовия състав, който замени контузения Луис Суарес. Изненади в състава на “каталунците” нямаше и Барса излезе с най-доброто, но не успя да пречупи лесно тима на Гранада.

Първите две възможности за Барселона в мача се откриха пред 17-годишния Ансу Фати, но първо вратарят на Гранда Руи Силва изби, а след това младокът стреля неточно. В 13-ата минута Меси отправи опасен изстрел от фаул, но вратарят се намеси добре. Натискът на Барса продължи и в 21-вата минута домакините организираха добра атака. Меси комбинира с Алба, който центрира остро, но Фати се размина с топката пред вратата на опонента. В края на първата част Лео Меси отправи опасен удар към вратата на гостите, но топката облиза мрежата от външната страна.

Второто полувреме отново бе под доминацията на Барселона. Ударите към вратата на Гранада летяха един след друг, но топката така и не влизаше в мрежата. Гранада можеше да шокира “Камп Ноу” в 66-ата минута, когато Етеки шутира от 20 метра и топката срещна гредата.

Нещата за гостите се влошиха в 70-ата минута, когато Херман Санчес фаулира Меси и бе изгонен с втори жълт картон. Така Барса притисна още повече своя опонент и стигна до победата. В 76-ата минута Лионел Меси хвърли в екстаз феновете по трибуните, разписвайки се с прецизен удар от 12 метра след асистенция на Артуро Видал.

Барса запази аванса си до края на мача и постигна 13-ата си победа от начаото на сезона, макар и доста трудно. С този успех “каталунците” се върнаха на първото място и отново имат равен брой точки с Реал Мадрид по 43. Гранада пък остана на 10-ото място с актив от 27 точки.