Меси казал “да” на… Специалния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Популярният италиански журналист Джанлука Ди Марцио разкрива в своята нова книга, че още преди шест години Лео Меси е направил крачка към напускането на Барселона.

През лятото на 2014 година аржентинската звезда на каталунците е разговарял с Жозе Моуриньо, като основаната тема бил евентуален трансфер в оглавявания по това време от португалеца Челси.

Специалния се възползвал от минорното настроение в лагера на Барса след края на сезон 2013-2014 година и атакувал.

Тогава каталунците, предвождани от Тата Мартино, не успяха да спечелят нито един трофей. Те загубиха титлата в Ла Лига за сметка на Атлетико (Мадрид), а същият съперник ги изхвърли и от Шампионската лига.

Ди Марцио твърди, че Ла Пулга дал своето “да” за трансфер в Челси във видеоразговор с Моу. Според журналиста планът бил лондончани да активират откупната му клауза – тогава в размер на 250 милиона евро, а самият футболист да получава 50 милиона евро годишна заплата.

Основна роля за провала на сделката изиграл вездесъщият Меси – старши, който успял да разубеди сина си. Против трансфер в Лондон се изказал и екс-халфът на Барса и Челси Деко.

Ди Марцио твърди също, че през 2013 година, Лео бил потърсен от президента на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, но аржентинецът категорично отказал дори да преговаря за трансфер на “Сантяго Бернабеу”.