google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентинският канал TyC съобщава, че звездата на Барселона Лео Меси ще се яви в понеделник за първата тренировка от предсезонната подготовка на каталунците, независимо че вече изрази желание да напусне клуба.

Лео бил посъветван от адвокатите си да не създава допълнителни юридически проблеми и ще се включи в заниманията, изчаквайки казусът да бъде разрешен.

Очаква се още в неделя сутринта да посети базата на клуба, за да му бъде направен PCR теста за коронавирус.

Аржентинецът иска да избегне всякакви съдебни спорове с клуба или срещу него да бъде образувано дисциплинарно производство.

На този етап Барселона отказва да приеме, че Меси ще напусне. Техническият секретар на клуба Рамон Планес вече обяви, че ще се търси да бъде постигнато споразумение между двете страни, така че играчът да продължи да бъде лидер в новия проект на каталунците.

В същото време се появиха информации, че Меси е разговарял с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола още през миналата седмица, за да му съобщи, че е решил да напусне Барселона.

Лео искал да разбере дали Сити ще прояви интерес към него и може да се изправи пред трудностите, до които би довел толкова сложен трансфер.

Журналистът от Espote Interativo Марсело Бехлер, който още на 17 август съобщи за намерението на аржентинеца да напусне “Камп Ноу”, твърди, че Меси вече е направил своя избор за следващ отбор и това е именно Сити.