Меси превозва аржентинците, играещи в Европа, със своя самолет
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лео Меси е предложил собствения си самолет за транспортирането до Аржентина нa играчите от националния отбор, играещи в европейски клубове.

“Албиселесте” започва квалификационната си кампания за световното първенство през 2022 година с двубой с Боливия на 8 октомври. Пет дни по-късно предстои и мач с Еквадор.

Меси предприел този ход, за да минимизира усложненията при пътувания заради пандемията от коронавирус. Очаква се към него в самолета да се присъединят Пауло Дибала, Хуан Фойт, Маркос Акуня, Лукас Окампос и Николас Отаменди.

Меси превозва аржентинците, играещи в Европа, със своя самолет 1

33-годишната звезда на Барселона за първи път започна да използва самолета Gulfstream V на стойност 12 милиона паунда през 2018 г. Той има редица екстри, включително собствена кухня, две бани и достатъчно пространство за 16 души.

Самолетът може да се похвали и с емблематичния No10 на Меси, гравиран на опашката.

Стана ясно обаче, че капитанът на Барса може да пропусне първото Ел Класико в края на месеца заради участието си в международни мачове.

Дуелът с Реал (Мадрид) ще се проведе само 12 дни след сблъсъка с Боливия – на 25 октомври, а задължителният карантинен период, който пътуващите трябва да прекарат по домовете си, е 14 дни.