google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В момента аржентинецът е със своята страна на Копа Америка

Ръководството на Барселона смята, че голямата звезда на тима Лионел Меси ще подпише нов контракт до края на месец юни. Аржентинецът е все по-близо до подновяване на контракта си с клуба според думите на президента Жоан Лапорта.

Лапорта изрази надежда, че клубът ще може да обяви така чаканата новина за подновяване на договора на Меси до края на месец юни. Контрактът на талисмана на Барселона изтича в края на юни, като през миналото лято той имаше голяма сага около неговото бъдеще на “Камп Ноу”. Има две потенциални дати за подновяването на договора на аржентинеца – 24 юни (когато Меси става на 32) или 29 юни (когато Лапорта има рожден ден). Испанското издание „RAC1“ излиза с информация, че каталунците са оптимисти по отношение на подписването на дългосрочен договор с Лео Меси.

Според източници на клуба само Лапорта има информация докъде са стигнали разговорите с Меси. На „Камп Ноу“ смятат, че ще бъде най-добре, ако казусът с аржентинската звезда приключи преди началото на юли. В момента е ясно, че каталунците искат да задържат възможно дълго голямата си звезда. За момента обаче няма информация за намеренията на Меси, който сега е с националния тим на Аржентина, който играе на Копа Америка. Точно поради тази причина новият договор на Меси е възможно да се забави.