google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилската звезда на парижани иска Лионел Меси да бъде привлечен на "Парк де Пренс"

Неймар се опита да привлече интереса на Лионел Меси да заигаре на “Парк де Пренс” след победата на ПСЖ с 3:1 в Шампионската лига в Манчестър Юнайтед. Бразилецът заяви, че се надява да се събере през 2021 г. с бившия си съотборник в Барселона. Това предизвика неизбежен дебат за това как може да се случи, ако Неймар се отнася сериозно към това желание.

ПСЖ изглежда в доста по-добра позиция да подпише с Меси, отколкото Барселона да си върне Неймар, тъй като аржентинецът ще е свободен агент в края на този сезон, ако не преподпише с “блаугранас”. Привличането на аржентинския нападател – рекорден голмайстор на Ла Лига за всички времена, би било забележителен ход  за ПСЖ и президента Ал-Келайфи.

Говорейки за френското токшоу Touche Pas a Mon Poste, Ал-Келайфи беше попитан за възможността Меси да премине в ПСЖ.

“Меси е играч на Барселона. Не мога да говоря за това”, заяви Ал-Келайфи.

Неймар не беше толкова дипломатичен в сряда, когато каза пред ESPN: „Най-много искам да играя отново с Меси.

“Искам да играя с него. Ще го оставя да играе на моята позиция, ако иска! Следващата година със сигурност трябва да играем заедно.”

Двата гола на Неймар при победата на ПСЖ над Юнайтед му помогнаха вече да има 38 попадения в ШЛ. От дебюта си в турнира през 2013 г. само Кристиано Роналдо (79), Робърт Левандовски (60) и Меси (59) са вкарали повече.