Меси влезе като резерва и поведе Барса към обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът Тринкао донесе победата в петголовия трилър

Излезлият на терена без супер звездата Лео Меси – Барселона, се изкачи на втора позиция в класирането на испанската Ла Лига след драматична победа с 3:2 при гостуването на дълго отказалия да се предаде Бетис.

Каталунците събраха 43 точки и изпревариха по голова разлика шампиона Реал Мадрид, който остана трети. Барса изостава със седем точки от водача в подреждането Атлетико Мадрид, който има и два мача по-малко.

Борха Иглесиас изведе домакините напред, не оставяйки шансове за Тер Стеген седем минути преди почивката.

12 минути след подновяването на играта на терена се появи Лео Меси, а само стотина секунди по-късно той прати топката в мрежата зад Хоел Роблес след асистенция на Усман Дембеле, за да възстанови статуквото.

Виктор Руис си вкара автогол в средата на втората част, за да даде аванс на Барса, но малко по-късно грешникът направи заявка да се превърна в герой за Бетис, правейки резултата 2:2, след като засече с глава центриране на Ясин Фекир.

Когато обаче изглеждаше, че домакините ще намерят сили да прекъснат победната серия на каталунците друг играч, появил се в игра след почивката – португалецът Тринкао, се разписа, за да донесе победата за формацията на Роналд Куман.

БЕТИС – БАРСЕЛОНА 2:3 (0:1)
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Борха Иглесиас (38), 1:1 Лео Меси (59), 1:2 Виктор Руис (68-автогол), 2:2 Виктор Руис (75), 2:3 Тринкао (88)

БЕТИС: Роблес, Емерсон, Манди, Виктор Руис, Алекс Морено, Пол, Гуардадо, Руибал, Хуанми, Набил Фекир, Борха Иглесиас

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Араухо (11-Де Йонг), Бускетс, Гризман, Пянич (57-Тринкао), Брайтуайт (46-Педри), Дембеле, Рики Пуч (57-Меси), Ленгле, Алба, Мингеса