Меси за скандала в Барса, Шампионската лига и конкурентите на тима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След големия скандал в Барселона, при който стана ясно, че ръководството е наела специална фирма, за да осъществи черен пиар срещу определени играчи, името на голямата звезда Лионел Меси, отново излезе на преден план.

В свое интервю пред Mundo Deportivo, аржентинецът разкри какви са моментните му отношения с ръководството на клуба и сподели мнението си по изнесените в публичното пространство данни около наетата фирма и осъществения от нея черен пиар.

Лео разказва, че е научил за всичко това по време на път. Бил изключително изненадан да научи тези факти. Имал среща с президента Бартомеу, но на нея той не е споменал някакви други факти, освен тези, които вече бяха изнесени в публичното пространство. Самият Меси определя цялата тази ситуация като доста странна и е на мнение, че преди да коментира каквото и да било, би искал да изчака появата на още доказателства. Все пак той допуска, че може и не всичко от изнесените вече данни да отговаря на истината.

Колкото до клуба и отношенията му с ръководството и отбора, Меси е категоричен, че там се чувства комфортно и че счита Барелона за негов дом. Той припомни, че е живял в Барселона повече години, отколкото в родния си град Росарио.

На въпросът дали би могъл да играе активно футбол докато навърши 40 години, той отговаря, че това може да бъде потвърдено единствено във времето. Чувства се обаче в отлична форма, както физически, така и емоционално. Отчита, че вероятно вече не успява да вкара толкова много голове, колкото би желал, но това не е свързано с неговата кондиция, която е отлична, не пропуска да отново да подчертае Лео.

Меси коментира победата на Атлетико Мадрид над Ливърпул, като заяви, че изобщо не е останал учуден от резултата. Той си припомни, че в деня на тегленето на жребия за осминафиналите, в тима са коментирали битката като много равностойна. Разбира се, Меси не пропусна да наблегне на това, че Атлетико притежава огромен опит в Шампионската лига. „Отборът е силен и неведнъж сме се убеждавали в това“, казва звездата на Барселона. Той добави още, че според него, Диего Симеоне върши отлична работа, както и обновяването на състава на отбора с всяка изминала година го прави все по-добър, като едновременно с това тимът успява да запази своя начин на игра, а самите футболисти на напълно уверени в това, което правят.

Аржентинецът посочи и основните конкуренти на Барса в Шампионската лига:

“В Шампионската лига винаги е трудно. Пари Сен Жермен загуби от Борусия (Дортмунд), а Атлетико победи Ливърпул. Смятам, че в момента най-силни са Ливърпул, Ювентус, ПСЖ и Реал Мадрид”, посочи Меси.

Що се отнася до другият скандал, който в момента треса футбола, а именно  наказанието на Манчестър Сити от УЕФА и по-точно отдалата се великолепна възможност в този случай за Барса да привлече Серхио Агуеро, Меси се въздържа от конкретен коментар. Той просто потвърди, че е много вероятно определени играчи на “гражданите” да се обърнат към отбори, при създалата се ситуация, но това изобщо не е сигурно.