Микел Артета е впечатлен от “звяра” Еди Нкетия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Арсенал е развълнуван от представянето на нападателя Еди Нкетия при победата с 2:1 над Нотингам Форест

Наставникът на Арсенал Микел Артета отправи специални похвали към нападателя Еди Нкетия след неговия дебютен гол за сезон 2023/24 в първия мач от Висшата лига за новата кампания.

„Еди обобщава какво искаме този сезон по отношение на отбора“, каза Артета. „Той беше играч, който беше наистина разочарован да не стартира в мача с Манчестър Сити в отсъствието на Габриел Жезус, но имаше невероятно въздействие в двубоя срещу Сити и тренира тази седмица като звяр.“

След като не получи титулярно място в двубоя за Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити миналия уикенд, Нкетия последва това решение с отлично представяне за “артилеристите” срещу Нотингам Форест в събота.

24-годишният нападател ще се стреми да задържи формата си в началото на сезона във Висшата лига. Тъй като титулярният нападател Габриел Жезус е контузен, Нкетия има шанс да заслужи стартово място в началото на кампанията в поредица от мачове.

Днес Нкетия вкара първия гол в срещата с Нотингам, а Букайо Сака бе вторият голмайстор за “топчиите” при победата с 2:1 над Нотингам.