Микел Артета: Не мога да използвам двама играчи на една позиция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не мога да използвам двама футболисти на една и съща позиция. Аз съм млад треньор и съм в тази позиция три години и половина, така че съжалявам за някои неща, които можехме да направим."

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че може да смени вратарите на тима за предстоящите мачове от Висшата лига след победата с 1:0 над Евертън през уикенда.

Артета пусна като титуляр привлечения под наем Давид Рая, която записа дебют срещу тима от Ливърпул.

Попитан за решението си, Артета отговори: “Същата ротация имаше при Фабио Виейра и Еди Нкетия или Габриел Жезус. Не съм получил нито един въпрос защо Жезус не стартира. Той е спечелил повече трофеи от всеки друг, включително мен, в съблекалнята на нашия тим.”

“Не мога да използвам двама футболисти на една и съща позиция. Давид има страхотни качества, както и Аарън Рамсдейл и Карл Хайн, и трябва да ги използваме. Аз съм млад треньор и съм в тази позиция три години и половина, така че съжалявам за някои неща, които можехме да направим. Едно от тях е при два случая чувствах след 60 и 85 минути, че трябва да сменя вратаря, а не го направих. Нямах куража да го направя”, коментира още испанският специалист.

“Направихме равенства в тези мачове и бях много нещастен. Кажете ми защо да не мога да го направя. Имаш възможност да промениш нещо в момента, направи го. Това е нещо, за което съжалявам”, добави Микел Артета.