Милан докосва 19-ата си титла на Италия след успех над Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" са на точка от спечелване на Скудетото за първи път от 2011 г. насам

Отборът на Милан постигна огромна победа срещу Аталанта с 2:0 на “Сан Сиро” в двубой от 37-ия кръг на Серия А. Така “росонерите” дръпнаха с пет точки пред втория Интер и може още тази вечер да станат шампиони, ако градският им съперник не победи Каляри.

Възпитаниците на Стефано Пиоли се нуждаят само от точка в последния кръг срещу Сасуоло, ако Интер спечели и двата си мача до края. В днешната среща на “Сан Сиро” с Аталанта, тимът на Милан показа характер и вкара два гола след почивката, като попаденията бяха дело на Рафаел Леао и Тео Ернандес.

Домакините имаха предимство през първото полувреме, като отправиха шест удара към вратата на съперника, два от които бяха точни. Като цяло обаче “росонерите” не успяха да затруднят сериозно вратаря на гостите Хуан Мусо и резултатът на почивката бе 0:0.

Милан откри резултата в 56-ата минута. Рафаел Леао си поведе много добре топката в наказателното поле и със страхотен завършващ удар прати топката в мрежата – 1:0. Това бе 11-ото попадение на бразилеца през сезона в Серия А.

 

В 71-вата минута Дуван Сапата имаше страхотен шанс да се разпише. Нападателят на Аталанта надскочи съперник и отправи удар с глава, но топката мина на 2-3 метра покрай страничната греда.

Четири минути след това Милан реши срещата и сложи едната си ръка върху титлата на Италия. Бранителят Тео Ернандес пробяга над 70 метра, премина през няколко играчи на Аталанта и със страхотен удар по диагонала вкара за 2:0.

Пет минути преди края на двубоя Анте Ребич можеше да оформи класически аванс за домакините, но вратарят на гостите Мусо спаси.

Срещата на “Сан Сиро” се доигра в по-бавно темпо и Милан се поздрави с 25-ата си победа от началото на Серия А. Отборът на Пиоли регистрира пета поредна победа в лигата и показа, че заслужава титлата.