Милан и Наполи се наредиха за голмайстора на Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Голмайсторът на Торино Андреа Белоти почти сигурно ще напусне “биковете” след края на сезона. Интересът към него е огромен, като цели 5 клуба искат да се подсилят с нападателя. Според La Repubblica това са Милан, Наполи, Фиорентина, Евертън и Атлетико Мадрид.

Откупната клауза в договора на Андреа Белоти е на стойност 100 млн. евро, но тя важи само за чуждестранни клубове. Торинци са готови да продадат италианския национал за значително по-малка сума. Преди време те отказаха 60 млн. от Евертън, който продължава да следи голмайстора на “биковете”.

Наполи е доста вероятно да се раздели с Аркадиуш Милик през лятото, така че ще търси заместник на полския национал, а Белоти е отлична опция за нападението на неаполитанци. В Милан пък имат нужда от нов нападател, тъй като Златан Ибрахимович не е ясно дали ще продължи да играе през новия сезон. “Росонерите” имат проблеми в атака и се надяват да ги решат с привличането на Андреа Белоти.

Контрактът на Белоти е до 2022 година и по всички личи, че няма да бъде подновен, което ще принуди “червено-белите” да го продадат.

Белоти прави пореден силен сезон за Торино, като е вкарал 15 попадения в 31 срещи във всички състезания. Той пристигна в Торино през 2015 г. от Палермо и от тогава има 179 мача и 85 попадения.